Hermelín smažený v mletém mase

124
- reklama -

Suroviny

300 g mletého masa mix
1 vejce
1 šalotka na jemno
strouhanka podle potřeby
mletý kmín
sladká paprika
sůl
pepř
petrželka nebo libeček
Hermelín
kolečka šunky
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Maso důkladně smícháme se všemi surovinami a necháme chvíli odpočinout.

  2. Hermelíny rozkrojíme příčně na dvě kolečka. Na řez položíme stejně velké kolečko šunky a přitlačíme.

  3. Mokrýma rukama obalíme sýry v tenčí vrstvě masa. Jde to dobře, ale ruce musí být pořád mokré.

  4. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran. Ne úplně zprudka, aby se maso i sýr stačily propéct.

  5. Hotové odkládáme na papírový ubrousek a podáváme s různě upravenými bramborami nebo zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Mleté maso můžete ochutit podle toho, jaké máte rádi, nebo jak jste zvyklí.