
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 Hermelín (120 g)
- 40 g kuskusu
- 1 vejce
- ½ lžičky oleje
- Omáčka:
- 4 lžíce černého rybízu
- 2 lžičky červeného vinného octu
- 1-2 lžičky moučkového cukru
- špetka soli
- Dále:
- několik listů salátu
- bagetka
Postup přípravy receptu
-
Kuskus premiešame s olejom, zalejeme vriacou vodou a zakrytý necháme 5 min postáť. Potom ho vidličkou načechráme.
Vajce vidličkou rozšľaháme. -
Hermelín obalíme vo vajíčku a kuskuse, pričom kuskus naň rukou popritláčame dobre z oboch strán.
-
V horúcom oleji vyprážame Hermelín z oboch strán dozlata.
-
Na omáčku dobre rozmixujeme čierne ríbezle, cukor, štipku soli a vínny ocot.
-
Hotový Hermelín ihneď podávame s omáčkou na liste šalátu s opečenými plátkami bagety.
Poznámka od kuchařky
Recept mám z nejakej knihy, ale napamätám si už akej.
Kuchařka: tejaja