
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 Hermelíny
- 50 g uzeného špeku
- 1 cibule (menší)
- 100 g šunky (nebo nějakého salámu)
- 200 g kysaného zelí
- kmín
- sůl
- majoránka
- česnek
- 2 brambory
- 1 vajíčko
- hladká mouka (na obalení sýrů)
- olej (na smažení)
Postup přípravy receptu
-
Oba Hermelíny rozpůlíme, vydlabeme vnitřek a dáme do nich zelnou náplň.
-
Náplň: Na pokrájeném špeku osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám a nakrájené zelí. Přidáme vydlabaný Hermelín a vše prohřejeme. Necháme vychladit a plníme do Hermelínů. O
-
bě půlky spojíme, obalíme v hladké mouce.
-
Uděláme si bramborákové těsto ze 2 brambor, česneku, mouky, vajíčka, majoránky, soli a pepře.
-
Lžíci těsta dáme na rozpálený olej a trochu jej roztáhneme.
-
Na vytvořené kolečko položíme obalený Hermelín a přiklopíme druhou polovinou bramborákového těsta.
-
Na mírném stupni smažíme z obou stran dorůžova. Podáváme se zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- „Pošli recept“ paní Jarka Bernatíková z Havířova.
Kuchařka: JanaDorazinova