![Hermelín na bylinkách s bramborem_5ff93035a7bc3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/hermelin-na-bylinkach-s-bramborem_5ff9303599740.jpeg)
Suroviny
2 porce
- 1 balení Hermelínu určeného na grilování
- grilovací koření
- bazalka
- pažitka
- vařené brambory
- sůl
- mletý kmín
- pepř
- 1 PL oleje (nejlépe slunečnicový)
Postup přípravy receptu
-
Hermelín (počet dle strávníků ) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal.
-
V misce smícháme grilovací koření s olejem, (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelín obalíme i po bocích a necháme aspoň 2 hodiny odležet a pravidelně obracíme.
-
Rozpálíme gril (já mám kompaktní). Mezitím odstřihneme tak velké kusy alobalu, aby se daly pořádně zabalit jak hermelíny, tak i brambory .
-
Brambory nakrájíme na silnější plátky, v misce je okořeníme solí, pepřem, kmínem a pěkně promícháme.
-
Na alobal doprostřed dáme sýr, okolo klademe plátky brambor a zakápneme zbytkem olejové marinády s kořením a bylinkami. Pevně uzavřeme, aby nic nevyteklo. Pokud se objeví mezera, je možné přiložit ještě alobal, ale pak musíme počítat s delší dobou grilování.
-
Gril uzavřeme a grilujeme po každé straně cca 15 minut – stupeň 4 (musíme „poslouchat„ vlastní gril a jaké máme zkušenosti).
-
Opatrně balíček otevřeme – pozor, pálí!! A vyklopíme na talíř. Já to udělala tak, že jsem si balíček položila na talíř, opatrně otevřela a druhým talířem jsem obsah vyklopila,takže nic nevyteklo a nerozteklo se.
Podáváme se zeleninou, saláty apod.