Hermelín na bylinkách s bramborem

55
- reklama -

Suroviny
2 porce

1 balení Hermelínu určeného na grilování
grilovací koření
bazalka
pažitka
vařené brambory
sůl
mletý kmín
pepř
1 PL oleje (nejlépe slunečnicový)

Postup přípravy receptu

  1. Hermelín (počet dle strávníků ) „rozplácneme“ dlaní na silnější placku, aby popraskal.


    Zobrazit celý recept

  2. V misce smícháme grilovací koření s olejem, (já dělala jen 2 porce, takže jsem dala jen půlku sáčku s kořením), nadrobno posekané bylinky. Pečlivě v něm hermelín obalíme i po bocích a necháme aspoň 2 hodiny odležet a pravidelně obracíme.

  3. Rozpálíme gril (já mám kompaktní). Mezitím odstřihneme tak velké kusy alobalu, aby se daly pořádně zabalit jak hermelíny, tak i brambory .

  4. Brambory nakrájíme na silnější plátky, v misce je okořeníme solí, pepřem, kmínem a pěkně promícháme.

  5. Na alobal doprostřed dáme sýr, okolo klademe plátky brambor a zakápneme zbytkem olejové marinády s kořením a bylinkami. Pevně uzavřeme, aby nic nevyteklo. Pokud se objeví mezera, je možné přiložit ještě alobal, ale pak musíme počítat s delší dobou grilování.

  6. Gril uzavřeme a grilujeme po každé straně cca 15 minut – stupeň 4 (musíme „poslouchat„ vlastní gril a jaké máme zkušenosti).

  7. Opatrně balíček otevřeme – pozor, pálí!! A vyklopíme na talíř. Já to udělala tak, že jsem si balíček položila na talíř, opatrně otevřela a druhým talířem jsem obsah vyklopila,takže nic nevyteklo a nerozteklo se.

    Podáváme se zeleninou, saláty apod.