Hejk v tikka marinádě

73
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 filety hejka
1 KL rajského protlaku
1/2 KL kari koření
4 KL bílého jogurtu
2 KL olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Filety hejka omyjeme a položíme do pekáčku na pečící papír. V misce smícháme rajský protlak s jogurtem, kari kořením, olivovým olejem, přidáme špetku soli a pepře.


    Zobrazit celý recept

  2. Marinádu rozetřeme na hejka a dáme péct do trouby na 180 stupňů.

  3. Když je ryba upečená, vytáhneme z trouby a servírujeme s opečenou bagetkou.

Poznámka od kuchařky

Inspirovala jsem se receptem v časopise irského obchodu Dunnes stores, zrovna měli v akci hejka. Recept jsem si trochu upravila podle sebe.

Vcelku nezvyklá kombinace surovin, ale výborná.