
- reklama -
Suroviny
            4 porce
							
    
- 4 filety z hejka
- 8 velkých žampiónů
- 1 pórek
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 stroužek česneku
- citrónová šťáva
- máslo
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme smetanu. Přidáme oloupané a na čtvrtiny či osminy pokrájené žampióny, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut při nízké teplotě. 
- 
Pak přidáme kolečka pórku, necháme je změknout (na skus) a omáčku dosolíme a zahustíme máslem rozhněteným s hladkou moukou nebo granulovanou jíškou. 
 Množství omáčky regulujeme přidáním mléka.
            Kuchařka: Eliza
        
