Hebké ovocné knedlíky

59
- reklama -

Suroviny

2 vejce
1 lžíce moučkového cukru
1 vanilkový cukr
125 g másla
1,5 balíčku tvarohu ve staniolu, ne vaničku
špetku soli
20 dkg polohrubé mouky
1 lžíci vanilkového pudingu – sypkého nebo polévkovou lžíci maizeny

Postup přípravy receptu

  1. V misce utřeme máslo s cukrem a postupně zašleháme vejce. Když jsou malá, mohou být i 3. Vše utřeme do pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak přidáme tvaroh, mouku a do ní promícháme maizenu nebo puding.

  3. Vypracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Nejlépe ho je udělat ráno, z něj se pak pěkně knedlíky tvarují.

  4. Do nich pak dáváme ovoce, které máme k dispozici. Meruňky, jahody nebo lžičku borůvek.

  5. Vaříme ve vroucí vodě, jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Pak je trošku „popichujeme“ vidličkou, aby z nich vyšla pára.

  6. Posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou. Kdo nemusí tvaroh, pocukruje cukrem a polije neušlehanou šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Tyto knedlíky jsem jednou uvařila k večeři mému kamarádovi, který nám dělal zednické práce a ten mi řekl, že za 25 let, co chodí po rodinách, už jedl leccos, ale toto povyšuje na knedlíky de-luxe. Já maličko neskromně dodávám, že je to opravdu mana nebeská, jak pro dospělé, tak i pro děcka :-))