Suroviny
- 2 vejce
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 125 g másla
- 1,5 balíčku tvarohu ve staniolu, ne vaničku
- špetku soli
- 20 dkg polohrubé mouky
- 1 lžíci vanilkového pudingu – sypkého nebo polévkovou lžíci maizeny
Postup přípravy receptu
-
V misce utřeme máslo s cukrem a postupně zašleháme vejce. Když jsou malá, mohou být i 3. Vše utřeme do pěny.
-
Pak přidáme tvaroh, mouku a do ní promícháme maizenu nebo puding.
-
Vypracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Nejlépe ho je udělat ráno, z něj se pak pěkně knedlíky tvarují.
-
Do nich pak dáváme ovoce, které máme k dispozici. Meruňky, jahody nebo lžičku borůvek.
-
Vaříme ve vroucí vodě, jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Pak je trošku „popichujeme“ vidličkou, aby z nich vyšla pára.
-
Posypeme strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a zakysanou smetanou. Kdo nemusí tvaroh, pocukruje cukrem a polije neušlehanou šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
Tyto knedlíky jsem jednou uvařila k večeři mému kamarádovi, který nám dělal zednické práce a ten mi řekl, že za 25 let, co chodí po rodinách, už jedl leccos, ale toto povyšuje na knedlíky de-luxe. Já maličko neskromně dodávám, že je to opravdu mana nebeská, jak pro dospělé, tak i pro děcka :-))