Hebká hustá čokoládová poleva

216
- reklama -

Suroviny

250 ml smetany ke šlehání
2 PL hořkého kakaa
150 g jemně nastrouhané hořké čokolády

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku přivedeme k varu smetanu, ve které rozmícháme 2 lžíce kakaa. Potom odstavit a vmíchat nastrouhanou čokoládu a míchat do rozpuštění. Nechat zchladnout, ale musí zůstat vlahá a tekutá. Jen zhoustne.
    Pak už jen poléváme, buď na roštu a nebo dát kolem upečeného korpusu mantinel z alobalu.
    Nalít a pak nakláněním polevu rozehnat rovnoměrně po celé ploše. Následně nechat v chladu ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

Poznámka od kuchařky

Inspirace s menší vlastní úpravou z dortománie.

Poleva je jemná, pružná a velmi chutná.

———-

vynikající andělský perníkový korpus od bibinky:

http://www.toprecepty.cz/recept/3606-andelsky-nady…

————–

na mřížkovou ozdobu využita patchworková pomůcka Diamant-nátlačná mřížka viz odkaz

http://www.dekordort.cz/product/patchwork-vytlacov…