Házená na pekáčku

37
- reklama -

Suroviny
6 porcí

6 norimberských klobás (nebo takových, které máte rádi)
3 větší cibule
300 g žampionů
3 stonky řapíkatého celeru
50 g slaniny
2 lžíce oleje
sůl
koření podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny naházíme do pekáčku, přidáme olej, koření a dobře promícháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pečeme při 200 °C cca 30 minut, ke konci můžeme zapnout gril.

Poznámka od kuchařky

Vycházíme ze surovin v ledničce a z vlastní fantazie – můžeme přidat papriky, cuketu, česnek, kousky kuřecího masa. Neměla jsem grilovací koření, tak jsem použila hotovu kořenicí směs pod guláš.

Podáváme s pečivem, bramborovou kaší – nebo do pekáčku přidáme brambory vařené na loupačku a nakrájené na čtvrtky. Výborné pohoštění pro nečekané návštěvy, pro přátele, k večernímu posezení s pivečkem…