- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 6 norimberských klobás (nebo takových, které máte rádi)
- 3 větší cibule
- 300 g žampionů
- 3 stonky řapíkatého celeru
- 50 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- sůl
- koření podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny naházíme do pekáčku, přidáme olej, koření a dobře promícháme.
-
Pečeme při 200 °C cca 30 minut, ke konci můžeme zapnout gril.
Poznámka od kuchařky
Vycházíme ze surovin v ledničce a z vlastní fantazie – můžeme přidat papriky, cuketu, česnek, kousky kuřecího masa. Neměla jsem grilovací koření, tak jsem použila hotovu kořenicí směs pod guláš.
Podáváme s pečivem, bramborovou kaší – nebo do pekáčku přidáme brambory vařené na loupačku a nakrájené na čtvrtky. Výborné pohoštění pro nečekané návštěvy, pro přátele, k večernímu posezení s pivečkem…
Kuchařka: danielle72