- reklama -
Suroviny
- 3 vejce
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vanilkové cukry
- 1 balíček piškotů
- 1 bílý jogurt
- instantní vanilkové cappuccino
- vanilkový pudink
- 1,5 prášku do pečiva
- kokos
- rum
- mléko
- mouka
- Hera
- pomerančová marmeláda
Postup přípravy receptu
-
Do mléka přidat lžíci kapučína a pak ho použít při přípravě klasického, ale trošku řidšího pudinku.
-
Piškoty postříkat rumem a nechat na talíři, aby se rum vsákl.
-
Vejce utřít s cukrem, přidat mouku, mléko, vanilkový cukr, kypřící prášek. Vzniklé těsto rozdělit na polovinu – do jedné z nich vmíchat kapučínový pudink.
-
Piškoty rozložit na dno pekáče, zalít obyčejným těstem a potom kapučínovým. Dát péct na 150°C.
-
V mléce a jogurtu rozpustit další lžící kapučína a přidat vanilkový cukr. Ještě horký koláč touto směsí potřít, lehce posypat kokosem a dát asi na 10min znova do trouby.
-
Po dopečení nechat koláč vychladnout, potřít pomerančovou marmeládou a hustě posypat kokosem.
Kuchařka: Hanule