
- reklama -
Suroviny
- KORPUS:
- 3 vejce
- 20 g kakaa
- 80 g krupicového cukru
- 80 g hladké mouky
- NÁPLŇ:
- 400 ml smetany
- 1 balíček vanilkového cukru
- 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a šleháme dalších 5 minut do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto rozetřeme na plech na pečící papír.
-
Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 200°C. Necháme vychladnout a poté vykrajujeme kolečka průměr cca 6 cm.
-
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a jednu třetinu ochutíme rozpuštěnou čokoládou.
-
Bílou šlehačku nastříkáme polovinu koleček,která slepíme se zbylými kolečky. Ozdobíme podle fantazie tmavou a světlou šlehačkou.
Kuchařka: lemarti