Harlekýn s likérovým krémem

55
- reklama -

Suroviny

Těsto:
280 g cukru krupice
6 vajec
4 lžíce kakaa
8 lžic vody (horké)
150 g polohrubé mouka
Krém:
rostlinná šlehačka
vaječný koňak
puding Olé

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, kakao a vodu našlehat robotem do husté pěny.


    Zobrazit celý recept

  2. Pak v ruce lehce vmíchat polohrubou mouku a sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy.

  3. Pečeme při 190° až 200°C.

  4. Krém – udělám si puding Olé (bez vaření) dle návodu, nedám mléko ale vaječný koňak. Pak vyšlehám šlehačku a došlehám do ní puding a dosladím. Podle chuti došlehám do šlehačky ještě vaječný koňak. Když mám krému hodně, tak ho použiji třeba že z listového koupeného těsta udělám kremrole a naplním stejným krémem. Krémem plním také věnečky,dorty atd.

Poznámka od kuchařky

Otevřenou čokoládu dám do lednice a příště jí použiji tak, že ji připnu kolíčkem na prádlo. Nebo když rychle tuhne při zdobení.