- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 280 g cukru krupice
- 6 vajec
- 4 lžíce kakaa
- 8 lžic vody (horké)
- 150 g polohrubé mouka
- Krém:
- rostlinná šlehačka
- vaječný koňak
- puding Olé
Postup přípravy receptu
-
Cukr, žloutky, kakao a vodu našlehat robotem do husté pěny.
-
Pak v ruce lehce vmíchat polohrubou mouku a sníh z bílků. Nalijeme do vymazané a vysypané formy.
-
Pečeme při 190° až 200°C.
-
Krém – udělám si puding Olé (bez vaření) dle návodu, nedám mléko ale vaječný koňak. Pak vyšlehám šlehačku a došlehám do ní puding a dosladím. Podle chuti došlehám do šlehačky ještě vaječný koňak. Když mám krému hodně, tak ho použiji třeba že z listového koupeného těsta udělám kremrole a naplním stejným krémem. Krémem plním také věnečky,dorty atd.
Poznámka od kuchařky
Otevřenou čokoládu dám do lednice a příště jí použiji tak, že ji připnu kolíčkem na prádlo. Nebo když rychle tuhne při zdobení.
Kuchařka: Marcella