
- reklama -
Suroviny
- Testo :
- 14 dkg cukru
- 3 vejce
- 2 lžíce vlažné vody
- 2 lžíce kakaa
- 7 dkg polohrubé mouky
- Krém:
- 10 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce kakaa
- Kaše:
- 3 dkg másla
- 3 dkg hladké mouky
- 1,5 dcl mléka
Postup přípravy receptu
-
Cukr a žloutky vyšleháme s vodou a vmícháme kakao. Přidáme ze tří bílků sníh, vymažeme a moukou vysypeme formu, pečeme.
-
Kaše: Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme mlékem, uvaříme,vychladíme.
-
Krém: Máslo, vyšleháme s cukrem, vejcem a obarvíme kakaem. Studenou jíšku zamícháme s krémem.
-
Krém natřeme na upečený korpus, necháme ztuhnout v chladničce. Nazdobíme šlehačkou, posypeme hrubě nastrouhanou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Nazdobená šlehačka je výborná i pařížská.
Kuchařka: konca235









