
- reklama -
Suroviny
- 6 dkg másla
- 6 dkg cukru moučka
- 1 vejce
- 10 dkg čokolády na vaření
- 8 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 6 bílků (na sníh)
- Ozdoba:
- pařížská šlehačka.
- 2 smetany ke šlehání
- 5 dkg kakaa
- cukr (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Do pěny utřeme máslo, cukr, vejce. Přidáme rozpuštěnou čokoládu, polohrubou mouku, prášek do pečiva a nakonec sníh z bílků. Dáme péct. Šlehačka se povaří s kakaem a cukrem a dá se do chladna na aspoň 6 h a pak se ušlehá dohusta.
Hotový dort posypeme nastrouhanou čokoládou.
Kuchařka: Svejdova