Harissa

55
- reklama -

Suroviny

2 kg feferonek (masitých, nejlépe červených)
1/2 kg cibule
1,5 dl octa
1 dl oleje
120 g medu
1 Deko
1 polévková lžíce soli

Postup přípravy receptu

  1. Feferonky odstopkujeme a společně s cibulí umeleme na masovém strojku. Získanou směs asi 25 min dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme ocet, olej, med a sůl. Deko roztlučeme v hmoždíři a přidáme k zelenině.

  3. Ještě chvíli povaříme a za horka plníme do čistých sklenic.

  4. Nejlepší jsou menší, např. od kojenecké výživy. Sklenice uzavřeme a uložíme. Nesterilizujeme.

Poznámka od kuchařky

Z tohoto množství získáme přibližně 10 sklenic o obsahu 200 ml

Zdroj- Prima recepty