Hanácké prsty

71
- reklama -

Suroviny

250 ml mléka
1 vejce
500 g polohrubé mouky
100 g cukru
špetka soli
2 lžičky sušeného droždí nebo 1/2 čerstvého droždí
na potření 100 g másla
Posypka:
50 g hladké mouky
50 g másla
50 g cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto obvyklým způsobem a necháme kynout.

  2. Vykynuté těsto tence vyválíme, silně pomastíme změklým máslem (asi 100 g) a 4x přeložíme. Pak těsto opět vyválíme, nakrájíme na čtverce, okraje několikrát nakrojíme, aby se roztřepily.

  3. Naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30-40 minut.

  4. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, dáme posypku a v dobře vyhřáté troubě upečeme do zlatova.

  5. Ještě teplé sypeme cukrem.

Poznámka od kuchařky

Čerpáno z receptur pro závodní jídelny.

Video, jak se překládá těsto: http://www.youtube.com/watch?v=RxCE963K-FY