Suroviny
cca 2 porce
- 130 g hrubé mouky
- 1 vajíčko
- pár kapek vody
- sůl
- zhruba 1/2 l mléka
- skořicový cukr
- strouhaný perník
- kousek másla na polití
Postup přípravy receptu
-
Hruběji rozválené nudlové těsto svineme do štrůdlu a nakrájíme širší nudle, které vypadají, jako šneky.
-
Mléko zavaříme a dáme do něj vařit nakrájená kolečka. Vaříme pomalu, tak dlouho, až jsou těstoviny měkké a promícháváme, aby se nepřilepily ke dnu. Pokud je mléka málo a vpije se do těstovin příliž brzy, přilejeme ještě trošku.
-
Uvařené těstoviny slijeme, talíř vymažeme máslem a vkládáme vrstvy, které prosypáváme strouhaným perníkem a skořicovým cukrem. Nakonec polijeme trochou rozpuštěného másla.
Poznámka od kuchařky
http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle…
Zdroj-Kuchařka Československé hospodyně z roku 1948
Osobní poznámka k receptu: Já bych příště ty nudle předvařila na chvíli raději ve vodě a pak je vložila do vroucího mléka. V mléku se vaří opravdu špatně a těstoviny mohou být i po uvaření tužší. Jinak velmi dobré sladké jídlo 🙂
Jelikož postup na domácí nudle zde je, já je jdělám vždy od oka, přidávám odkaz na jeden z receptů na domácí nudle 🙂