Hanácké nudle

49
- reklama -

Suroviny
cca 2 porce

130 g hrubé mouky
1 vajíčko
pár kapek vody
sůl
zhruba 1/2 l mléka
skořicový cukr
strouhaný perník
kousek másla na polití

Postup přípravy receptu

  1. Hruběji rozválené nudlové těsto svineme do štrůdlu a nakrájíme širší nudle, které vypadají, jako šneky.


    Zobrazit celý recept

  2. Mléko zavaříme a dáme do něj vařit nakrájená kolečka. Vaříme pomalu, tak dlouho, až jsou těstoviny měkké a promícháváme, aby se nepřilepily ke dnu. Pokud je mléka málo a vpije se do těstovin příliž brzy, přilejeme ještě trošku.

  3. Uvařené těstoviny slijeme, talíř vymažeme máslem a vkládáme vrstvy, které prosypáváme strouhaným perníkem a skořicovým cukrem. Nakonec polijeme trochou rozpuštěného másla.

Poznámka od kuchařky

http://www.toprecepty.cz/recept/15774-domaci-nudle…

Zdroj-Kuchařka Československé hospodyně z roku 1948

Osobní poznámka k receptu: Já bych příště ty nudle předvařila na chvíli raději ve vodě a pak je vložila do vroucího mléka. V mléku se vaří opravdu špatně a těstoviny mohou být i po uvaření tužší. Jinak velmi dobré sladké jídlo 🙂

Jelikož postup na domácí nudle zde je, já je jdělám vždy od oka, přidávám odkaz na jeden z receptů na domácí nudle 🙂