
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 750 g brambor
- 250 g polohrubé mouky
- sůl
- kousek másla
- 100 g brynzy
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko
- 120 g olomouckých syrečků
- 200 g uzené slaniny
- 2 mladé pórky
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou.
-
Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto („haluškovník“), promícháme a povaříme cca minutu. Halušky scedíme ihned, jakmile vyplavou na hladinu a promícháme se lžící másla.
-
V kastrůlku rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou, prosmahneme a zalijeme smetanou. Povaříme na omáčku – v případě, že bude příliš hustá, ji povolíme trochou mléka.
-
Přidáme nastrouhanou brynzu, necháme ji rozpustit a promícháme s haluškami.
-
Do horké směsi přidáme na kostičky nakrájené syrečky a promícháme.
-
V suché pánvi osmahneme slaninu dozlatova a dokřupava, přidáme kolečka pórku, necháme je zavadnout a promícháme s haluškami v sýrové omáčce.
Kuchařka: Eliza