
- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 kg bůčku
- 1 balení olomouckých tvarůžků
- sůl
- pepř
- čerstvá paprika
- kmín
- pivo
Postup přípravy receptu
-
Do bůčku uděláme kapsu, vysolíme, vypepříme, opaprikujeme a okmínujeme.
-
Kapsu naplníme tvarůžky a uzavřeme. Bůček opět na povrchu osolíme, opepříme, opaprikujeme a okmínujeme.
-
Dáme do pekáčku a podlijeme pivem.
-
Dáme péci do trouby na 200°C asi na jednu hodinu.
-
Pokud tvarůžky vytečou z kapsy, nic se neděje, ochutí tak omáčku, kterou po upečení uděláme tak, že maso vyjmeme.
-
Sós prohřejeme, vyšleháme a zahustíme tmavou jíškou.
-
Podáváme s knedlíkem a se zelím.
Poznámka od kuchařky
(c) Evosheek
Kuchař: evosheek