
- reklama -
Suroviny
- 600 g hladké mouky
- 200 g nivy
- 3 vejce
- sůl
- 100 g másla
- 3 cibule
- pepř
- 1 – 2 dcl mléka
- petrželová nať
- 10 dkg uzeniny
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, vajec, soli a mléka vypracujeme vláčné těsto, ze kterého uvaříme ve vařící osolené vodě halušky. Jakmile vyplavou na povrch, přecedíme je a propláchneme studenou vodou a dáme je do zapékací formy vymazané máslem.
-
Na másle osmažíme kolečka cibule do zlatavé barvy. Přidáme i s petrželovou natí, pokrájenou uzeninou a nadrobenou nivou do halušek, opepříme, promícháme. Zapečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Poupravený recept z Velké kuchařky.
Nádherně voňavé po sýru a cibuli 🙂
Kuchař: xanny