- reklama -
Suroviny
- Halušky:
- 1,5 kg brambor
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- špetku soli
- Zelí:
- 400 g kysaného zelí
- 1 větší cibule
- 250 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
Postup přípravy receptu
-
Syrové brambory nastrouháme najemno a přimícháme mouku, dvě vejce a špetku soli. Vše společně uhněteme ve vláčné těsto. Propasírujeme ho přes síto na halušky přímo do vroucí vody. Poté, co vyplavou, je asi 10 minut povaříme.
-
Mezitím si na pánvi osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme zelí (pokud nemáte rádi kyselé, propláchněte vodou) a lehce opražíme.
-
Poté do pánve nasypeme halušky, promícháme se smetanou, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
-
Ještě chvíli prohřejeme a můžeme podávat.
Kuchařka: BarboraR