
Suroviny
5 a více
- 10 brambor
- 30 dkg slaniny
- 2 sklenice bílého kysaného zelí
- hladká mouka
- 2 vejce
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Všechny brambory oloupeme a na struhadle s bodci je nastrouháme. Když je máme nastrouhané, přes cedník z nich vymačkáme vodu.
-
Pak do brambor přidáme vajíčka a hladkou mouku dle hustoty těsta, aby nebylo moc husté a ani moc řídké.
-
Poté dáme do většího hrnce vodu, osolíme a dáme vařit. Když se nám voda vaří, přes haluškovač děláme halušky. Vaříme, občas promícháme, aby se neslepily.
-
Když jsou halušky hotové, přecedíme je a necháme okapat.
-
Slaninu nakrájenou na kostičky na pánvičce rozškvaříme.
-
Ze zelí slijeme vodu, popřípadě prekrájíme, dáme do hrnce a dusíme pod pokličkou cca 10-20 minut. Občas dolijeme vodu, asi 5 – 10 ml.
-
Když je zelí hotové, přidáme ho k haluškám i se slaninou. Promícháme, popřípadě ještě dosolíme a opepříme.
Poznámka od kuchařky
Porcí je dost ale pokud milujete halušky stejně jako my, tak to moc porcí ani nebude.