- reklama -
Suroviny
4 porce
- 50 g anglické slaniny
- olej
- 250 g Slovenské halušky tradiční (v prášku)
- 2 bal. sýru Apetito
- 100 g sýru Niva
- 80 g nastrouhané goudy
- 50 g balkánského sýru
Postup přípravy receptu
-
Nakrájenou slaninu rozškvaříme na hlubší pánvi dozlatova. Škvarečky vyjmeme.
-
Do výpeku ev. přidáme olej (pokud se slanina dost nevyškvaří), na kterém rozpustíme do hladka Apetito a nastrouhanou Nivu.
-
Těsto na halušky připravíme podle návodu, protlačíme sýtem na halušky do vroucí osolené vody a uvaříme.
-
Scezené horké halušky hned promícháme s omáčkou a s nastrouhanou goudou.
-
Servírujeme na talíře, sypeme nadrobeným balkánským sýrem (můžeme vynechat) a škvarečky.
Kuchař: clupmi