Halušky se čtyřmi druhy sýrů

97
- reklama -

Suroviny
4 porce

50 g anglické slaniny
olej
250 g Slovenské halušky tradiční (v prášku)
2 bal. sýru Apetito
100 g sýru Niva
80 g nastrouhané goudy
50 g balkánského sýru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou slaninu rozškvaříme na hlubší pánvi dozlatova. Škvarečky vyjmeme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do výpeku ev. přidáme olej (pokud se slanina dost nevyškvaří), na kterém rozpustíme do hladka Apetito a nastrouhanou Nivu.

  3. Těsto na halušky připravíme podle návodu, protlačíme sýtem na halušky do vroucí osolené vody a uvaříme.

  4. Scezené horké halušky hned promícháme s omáčkou a s nastrouhanou goudou.

  5. Servírujeme na talíře, sypeme nadrobeným balkánským sýrem (můžeme vynechat) a škvarečky.