- reklama -
Suroviny
2 porce
- 3 velké brambory
- polohrubá mouka dle potřeby
- balení jemného smetanového sýru
- 1 cibule
- slanina
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nastrouháme si na nejjemnějším struhadle brambory, vymačkáme z nich vodu a přidáváme mouku, dokud nebude mít tu správnou polotuhou konzistenci.
-
Na prkénku nebo na haluškovém struhadle přidáváme do vařící vody. Po uvaření zcedíme a přendáme do mísy.
-
Mezitím si nakrájíme cibuli a slaninu na malé kousky. Usmažíme do hněda.
-
Do hrnku si dáme sýr, přidáme 4 lžíce studené vody, rozmícháme do hladka.
-
Na halušky nalijeme sýr, přidáme cibuli se slaninou bez vysmaženého tuku, nakonec dochutíme solí.
Poznámka od kuchařky
Opravdu jsou vynikajici.
Mam je od sve babicky, ktera je ze Slovenska…!!!
Kuchařka: Veronika Kornova