Halušky s kysaným zelím

67
- reklama -

Suroviny

5 brambor
hladká mouka
1 vejce
mléko
350 g kysaného zelí
1 cibule
kousek klobásky (nemusí být)
olej
máslo (rozpuštěné)
sůl
cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a zpěníme ji na oleji. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou klobásku, chvíli osmahneme a přidáme kysané zelí i s nálevem. Podle potřeby chvíli podusíme. Mezitím dáme vařit osolenou vodu na halušky.


    Zobrazit celý recept

  2. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a zalijeme trochou mléka. Necháme asi 5 minut odstát. Pak tekutinu z brambor slijeme. Přidáme vajíčko, sůl a tolik mouky, abychom měli těsto vláčné a polotuhé. Nesmíme mít z těsta kaši, to by se halušky rozvařily.

  3. Když voda vaří, dáváme do ní malou lžičkou těsto. Lžičku stále vlhčíme ve vodě, aby těsto nelepilo. Povaříme asi 3–4 minuty. Pak halušky scedíme a v míse omastíme rozpuštěným máslem. Nakonec hotové zelí dochutíme solí a cukrem, přimícháme k haluškám a dobře promícháme.