- reklama -
Suroviny
4 až 5 porcií
- 500 g polohrubá mouka
- 1 vejce
- 150 ml mléko + 250 ml voda
- 1 čajová lžička sůl
- ořech másla
Postup přípravy receptu
-
Vodu s mlékem vlijeme do velké mísy a přidáme do ní vejce a sůl. Prošleháme a přimícháváme polohrubou mouku. Těsto zpracujeme dohladka pomocí vařečky, až se dělají bubliny. Těsto je houževnaté a lepivé.
-
Dáme vařit větší množství vody, osolíme ji a těsto přes haluškovač, pomocí opaku lžíce, pasírujeme do vařící vody. Po naházení halušky ještě povaříme nějakých 5 minut a scedíme je (propláchnu je na sítku horkou vodou z vodovodu).
-
Dáme do hrnce a hodíme do nich ořech másla. Přikryjeme pokličkou a necháme máslo roztát. Promícháme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Tento s fotopostupom a moje dalsie recepty najdete na
Kuchařka: vybusna