
- reklama -
Suroviny
- Cca 1 kg ryby (i plevelných)
- 1 kapří hlava
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce sladké papriky
- špetka pálivé papriky – není podmínkou
- hrst majoránky
- 2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé)
- pepř celý
- pepř mletý
- bobkový list
- 4 větší brambory
- 5 – 6 rajčat
- 2 čerstvé papriky
- sůl
- 0,5 dcl oleje
- 1 – 2 dcl kečupu
Postup přípravy receptu
-
V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí.
-
Do dalšího hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilijeme zcezený rybí vývar.
-
Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku.
-
Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.
Kuchař: Jitka a Vlastik