
Suroviny
2 litry
- 2 litry masového vývaru
- mrkev
- celer
- petržel
- polévkové koření
- 1 cibuli
- 2 vejce
- 1 smetana
- polohrubá mouka na jíšku
- máslo na jíšku
- pořádnou hrst sušených hub
- libeček
- pepř
- kmín
- sůl
- petrželka nebo pažitka
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem.
-
V kastrůlku si zvlášť uvaříme sušené houby a v dalším kastrůlku si uděláme z másla a mouky jíšku, do té dáme scezené houby(nálev si necháme), zalijeme vejci a mícháme, až vzniknou hrudky.
-
Pak do polévky přilijeme vývar z hub, hrudky, povaříme, zalijeme smetanou, znovu povaříme , můžeme dosolit, dokořenit a do vypnuté polévky dáme petržel, nebo pažitku.
Poznámka od kuchařky
Recept na tuto polévku mám z pořadu „Prostřeno“, kterou tam vařil Pavel Švarc. Tuto polévku jsem neznala a kde dostala polévka tak podivný název nevím, jen tuším, zda to není díky hadrovitým hrudkám. Nic to však nemění na tom, že je polévka hodně dobrá a docela netradiční-lákala mě už dávno a její realizace vznikla právě dnes.