Hadrová polévka

262
- reklama -

Suroviny
2 litry

2 litry masového vývaru
mrkev
celer
petržel
polévkové koření
1 cibuli
2 vejce
1 smetana
polohrubá mouka na jíšku
máslo na jíšku
pořádnou hrst sušených hub
libeček
pepř
kmín
sůl
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kousky a dáme do vařícího se masového vývaru, přidáme koření, libeček a když je všechno uvařené, rozmixujeme ručním mixerem.

  2. V kastrůlku si zvlášť uvaříme sušené houby a v dalším kastrůlku si uděláme z másla a mouky jíšku, do té dáme scezené houby(nálev si necháme), zalijeme vejci a mícháme, až vzniknou hrudky.

  3. Pak do polévky přilijeme vývar z hub, hrudky, povaříme, zalijeme smetanou, znovu povaříme , můžeme dosolit, dokořenit a do vypnuté polévky dáme petržel, nebo pažitku.

Poznámka od kuchařky

Recept na tuto polévku mám z pořadu „Prostřeno“, kterou tam vařil Pavel Švarc. Tuto polévku jsem neznala a kde dostala polévka tak podivný název nevím, jen tuším, zda to není díky hadrovitým hrudkám. Nic to však nemění na tom, že je polévka hodně dobrá a docela netradiční-lákala mě už dávno a její realizace vznikla právě dnes.