„Hadi“

71
- reklama -

Suroviny

Na těsto:
500 g brambor
1 vejce
hrubá mouka
1 pl oleje
sůl (špetka)
1/2 kl prášku do pečiva
Náplň:
dětská krupička
sádlo
Posyp:
cukr moučka
mletá skořice
sádlo (máslo)

Postup přípravy receptu

  1. Den předem očistíme a uvaříme brambory. Brambory oloupeme, nastrouháme do misky. Přidáme vejce, olej, sůl, prášek do pečiva, zamícháme a dohustíme moukou. Mouku nevážím, přisypávám od oka, až je těsto dostatečně husté a nelepí.

  2. Těsto rozválíme na vále, podsypané dětskou krupičkou, asi půl centimetru vysoké. Potřeme rozpuštěným sádlem a hustě zasypeme dětskou krupičkou. Smotáme jako roládu, přeneseme na plech, svineme jako hada, nebo cik-cak jak je na fotkách).

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C cca 20-30 minut.

  4. Upečeného hada nakrájíme, posypeme cukrem, mletou skořicí a přelijeme sádlem (máslem).

Poznámka od kuchařky

Tento recept připravoval dědeček mé kamarádky. Nedávno mi ho připomněla, tak jsem neodolala a upekla. Nejlépe chutnal u nich na dvorku jen tak, když ho rozmotáváte v ruce 😉