Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
koření na gyros
6-8 mrkví
400 g zelených fazolových lusků
2-3 lžíce másla
4-5 stroužků česneku
1 bylinková kostka
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
olivový olej
sůl
případně mléko na povolení

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a rozkrájíme na dlouhé proužky asi 1 cm široké.


    Zobrazit celý recept

  2. Posypeme kořením na gyros, trochu dosolíme, pokapeme olivovým olejem, vše pomocí prstů důkladně vetřeme do masa a necháme odležet.

  3. V kastrole rozehřejeme máslo a minutu na něm osmahneme nasekaný česnek (jeden stroužek si ponecháme na závěrečné dochucení).

  4. Přidáme mrkev nakrájenou na užší špalíčky a pokrájené fazolky, bylinkovou kostku, posolíme a necháme asi 5 minut dusit.

  5. Poté zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme smetanou. Dochutíme zbylým česnekem a solí. Hustotu můžeme případně naředit mlékem.

  6. V době, kdy se zelenina dusí, rozpálíme olivový olej a kousky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran (cca 8 minut).

  7. Maso servírujeme pokladené na smetanové zelenince.