
- reklama -
Suroviny
- 1/2 vepřové hlavy
- uzená žebra
- 2 střední cibule
- palice česneku
- sůl
- pepř
- kmín
- křen
- sádlo
- hořčice dle libosti, nejlépe plnotučná
- chléb
Postup přípravy receptu
-
Hlavu necháme půl hodiny ve studené vodě odmočit, ostrým nožem očistíme, uzená žebírka opláchneme v teplé vodě.
-
Hlavu osolíme, okořeníme, vložíme spolu s uzenými žebírky do pekáče se sádlem s nakrájenou cibulí na céčka a česnekem na plátky.
-
Podlijeme vodou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme cca 1,5 hodiny kostí nahoru, pak otočíme a další hodinu dopékáme za občasného podlévání a polévání.
-
Servírujeme rypáček, líčko a uzené žebírko.
Podáváme s hořčicí a křenem.
Poznámka od kuchařky
Druhá, neméně chutná varianta, je vařená. Hlavu s uzenými žebírky uvaříme a podáváme s křenem, hořčicí a chlebem.
P.S. Kdo neochutnal, neuvěří.
Kuchař: Jenda1