Gurmánská polévka

38
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

3 brambory
mrkev
petržel
celer
kedlubna
květák
pórek
2 vejce
2 měkké sýry
kousek Pangase (nebo Aljašské tresky)
kus tvrdého sýra
petrželka
sůl
Podravka
pár kapek citronu
Na jíšku:
hladká mouka
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vařit kus ryby (já dala tresku) s veškerou nadrobno nakrájenou zeleninou (může se použít co dům dá), brambory nadrobno, osolíme a necháme vařit.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvaříme si vajíčka natvrdo a z mouky na másle si uděláme jíšku. Do polévky dáme rozpustit měkké sýry, přidáme podravku podle chuti a slanosti, zavaříme jíšku, dáme nasekaná vajíčka a vypneme plotýnku.

  3. Zasypeme petrželkou a můžeme dát podle chuti pár kapek citronu a na talíři ještě posypeme strouhaným sýrem.

Poznámka od kuchařky

Před pár lety jsem četla podobný recept, ale neschovala jsem si ho, tak jsem improvizovala a protože polévka má jinou a výbornou chuť, nazvala jsem jí gurmánskou a rozhodla jsem se s vámi podělit o recept můj a vyzkoušejte jí, dáte mi za pravdu!