- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 větší cibulka
- 4 větší brambory
- 2 lžíce mouky
- sádlo
- 30 dkg salámu vcelku
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
- pálivá paprika
- sladká paprika
- 1,5 litru vývaru
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce si dáme rozehřát sádlo a přidáme cibulku.
-
Osmahneme dozlatova, pak do hrnce přisypeme nakrájený na kostičky salám a osmahnem. Přidáme mouku a zamícháme. Pak přidáme koření kromě papriky a přidáme brambory na kostičky.
-
Zalijeme vývarem a necháme vařit než brambory změknou. Potom přidáme papriku podle chuti a dosolíme. A můžeme podávat.
-
Červená paprika by se před přidáním do polévky měla rozmíchat se sádlem, ale nemusí.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji si nakrájet 2 krajíce chleba na kostičky, které osmahneme a pak podáváme s polívkou.
Kuchařka: dominickaa