Gulášová polévka z mletého masa II

109
- reklama -

Suroviny

1 větší cibule
olej
mleté maso (vepřové a hovězí napůl)
gulášové koření
brambory
klobása
sůl
česnek
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Osmahneme cibuli nakrájenou na jemno do zlatova. Potom přidáme gulášové koření a necháme ještě chviličku dosmahnout. Ne na dlouho. Na to dáme mleté maso a stále mícháme, aby se nespojilo, asi 3 minuty. Poté podlijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené a necháme přejít varem. Stále mícháme.

  2. Přidáme brambory nakrájené na kostičky, pak klobásu nakrájenou na malé dílky, zalijeme potřebným množstvím vody, osolíme a vsypeme majoránku. Nakonec dáme rozmačkaný česnek, opět podle chuti. Nesmíme zapomenout, že tam máme gulášové koření.

  3. Když jsou brambory měkké, zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchaly hladkou mouku a přidaly ještě na zbarvení gulášové koření.

Poznámka od kuchařky

Tato polévka je u nás velice oblíbená a já jí ráda dělám, protože je brzy hotová.