
Suroviny
- 1 větší cibule
- olej
- mleté maso (vepřové a hovězí napůl)
- gulášové koření
- brambory
- klobása
- sůl
- česnek
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme cibuli nakrájenou na jemno do zlatova. Potom přidáme gulášové koření a necháme ještě chviličku dosmahnout. Ne na dlouho. Na to dáme mleté maso a stále mícháme, aby se nespojilo, asi 3 minuty. Poté podlijeme vodou tak, aby bylo maso ponořené a necháme přejít varem. Stále mícháme.
-
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, pak klobásu nakrájenou na malé dílky, zalijeme potřebným množstvím vody, osolíme a vsypeme majoránku. Nakonec dáme rozmačkaný česnek, opět podle chuti. Nesmíme zapomenout, že tam máme gulášové koření.
-
Když jsou brambory měkké, zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchaly hladkou mouku a přidaly ještě na zbarvení gulášové koření.
Poznámka od kuchařky
Tato polévka je u nás velice oblíbená a já jí ráda dělám, protože je brzy hotová.









