Gulášová polévka z domácí vepřové konzervy

608
- reklama -

Suroviny
1,5 litru

1 vepřová konzerva (cca 350-500 g)
1-2 lžičky sádla z konzervy pod cibuli
1 velká cibule
1-2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
1 lžička pálivé papriky (nebo podle chuti)
1,5 l hovězího vývaru (nebo jiného masového, stačí i voda)
3-4 větší brambory
2-3 stroužky česneku (podle velikosti)
sůl
pepř
majoránka
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z vepřovky pečlivě seškrábeme sádlo, pokud je ho málo, přidáme další kousek sádla, nebo přidáme olej, osmažíme na něm cibuli do zlatova, přidáme mouku, zasmahneme a přidáme papriku, promícháme, rychle podlijeme studeným masovým vývarem (nebo jen vodou) a prošleháme, abychom měli polévku pěkně hladkou.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme brambory, přivedeme k varu a zároveň přisolíme, opepříme a okmínujeme podle chuti a prolisujeme česnek. Když jsou brambory uvařené doměkka, přidáme i vepřové maso, přivedeme k varu, dochutíme a vaříme pomalým varem společně max. 5 minut, jen aby se chutě spojily a zároveň aby se maso z konzervy zcela nerozvařilo. Na konci varu přidáme i majoránku.

  3. Polévka je výborná, a pro ty, kteří mají doma vepřové konzervy, je to tip na opravdu rychlou a vydatnou polévku.
    Vím, že gulášových polévek je tu hodně, poctivě jsem hledala „gulášovku“ z vepřové konzervy, ale nenašla. Tak snad tato verze gulášové polévky nebude vadit a přijde někomu k chuti.