- reklama -
Suroviny
2 porce
- 100 g vinné klobásy bez střívka
- 100 g oloupaných brambor
- 40 g cibule
- máslo nebo olej
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- pepř mletý
- majoránka
- cca 3 dl vývaru
- 1,5 – 2 lžičky hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli do růžova, přidáme k ní osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do hrnce.
-
Když jsou nočky osmažené, přidáme krátce zpěnit hladkou mouku, nasekaný česnek a papriku.
-
Vše zalijeme vývarem, přisypeme na malé kostičky pokrájené brambory, osolíme, okořeníme pepřem a majoránkou a povaříme do změknutí brambor za občasného promíchání.
-
Na talíři dozdobíme dle chuti petrželkou nebo pažitkou a podáváme.
Kuchař: recepty73