- reklama -
Suroviny
6-8 porcí
- 0,5 kg hovězího masa
- 1 dobrá ostřejší klobáska
- 1 rajský protlak
- 1 větší cibule
- mletá paprika
- 2 lžíce sádla
- 2 větší brambory
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme dozlata najemno nakrájenou cibuli.
-
Zarestujeme do opečené cibule 1 polévkovou lžíci sladké mleté papriky a celý protlak.
-
Hovězí maso nakrájíme na plátky, následně na nudličky a poté na malé kousky.
-
Klobásku podélně přepůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka a přidáme do hrnce k masu. Osolíme, a zalijeme vodou cca 1,5 litrem a dusíme doměkka.
-
Po uvaření masa, pokrájíme na kostičky brambory a necháme dále provařit do změknutí.
-
Přidáme rozetřený česnek, pepř a dle chuti dosolíme.
-
Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a přidáme majoránku.
Poznámka od kuchařky
S rohlíkem tak vydatná, že jí lze suplovat hlavní jídlo.
Kuchař: Colombo65