- reklama -
Suroviny
- 6 – 8 brambor
- 1 cuketa (malá)
- 4 plátky patizonu
- 4 stroužky česneku
- sypká červená uzená paprika (nebo gulášová paprika )
- 200 g libovolné uzeniny ( jakákoliv klobása nebo jiná dobrá uzenina )
- 4 rajčátka
- 2 chilli papričky (mini)
- sůl
- pepř
- voda
- olej
Postup přípravy receptu
-
Nové brambory, cuketu, rajčátka a patizon dobře omyjeme a pokrájíme na malé kousky.
-
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme na oleji (sádle), přidáme uzenou červenou papriku a necháme zpěnit.
-
Když je cibulka dozlatova osmažená, přihodíme opéci na kostičky pokrájenou uzeninu, plátky česneku a nakonec vmícháme pokrájené brambory a zamícháme.
-
Když je vše opečeno, zalijeme horkou vodou a necháme pod pokličkou probublat.
-
Ke konci dušení přidáme pokrájená rajčátka, cuketu, nadrcené chilli papričky a pokrájený patizon.
-
Podusíme doměkka a podle chuti osolíme a opepříme.
-
Zahustíme solamylem, ( hladkou moukou) rozmíchaným ve vodě. Podáváme s pečivem.
Poznámka od kuchařky
Je to takový mix guláš, podobný buřt guláši, ale je jiný a se zeleninou.
Kuchařka: varilamyskakasicku