- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg vepřového masa(já dávám kýtu)
- 3 větší cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 čajové lžičky gulášové koření
- 3 čajové lžičky sladké mleté papriky
- 3 polévkové lžíce soli (zarovnané) – viz Poznámka
- 2 polévkové lžíce pepře(zarovnané)zdá se to hodně ale není
- 2 masoxy
- 0,75 l vody
- trochu jíšky
Postup přípravy receptu
-
Maso a cibuli nakrájet, masoxy rozpustit v malém hrníčku a pak nalít do hrnce.
-
Smíchat ostatní surovinami, pořádně promíchat a dolít do 1 litru vodu, dát to do hrnce a přikrýt alobalem a péct na 250 stupňů asi 1,5 hodiny- Nesundavat alobal, nemíchat, nedolívat vodu.
-
Po upečení zahustit jíškou.
Poznámka od kuchařky
Tenhle recept mám od známé.
Autorka receptu sem už nechodí, proto je na každém, aby vhodně pro sebe upravil (podstatně snížil) množství soli, které je opravdu veliké množství, navíc doplněno solí ze dvou masoxů a gulášového koření.
(cathleen)
Kuchařka: IvanaJirak