Gulášek do trouby

60
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg vepřového masa(já dávám kýtu)
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 čajové lžičky gulášové koření
3 čajové lžičky sladké mleté papriky
3 polévkové lžíce soli (zarovnané) – viz Poznámka
2 polévkové lžíce pepře(zarovnané)zdá se to hodně ale není
2 masoxy
0,75 l vody
trochu jíšky

Postup přípravy receptu

  1. Maso a cibuli nakrájet, masoxy rozpustit v malém hrníčku a pak nalít do hrnce.


    Zobrazit celý recept

  2. Smíchat ostatní surovinami, pořádně promíchat a dolít do 1 litru vodu, dát to do hrnce a přikrýt alobalem a péct na 250 stupňů asi 1,5 hodiny- Nesundavat alobal, nemíchat, nedolívat vodu.

  3. Po upečení zahustit jíškou.

Poznámka od kuchařky

Tenhle recept mám od známé.

Autorka receptu sem už nechodí, proto je na každém, aby vhodně pro sebe upravil (podstatně snížil) množství soli, které je opravdu veliké množství, navíc doplněno solí ze dvou masoxů a gulášového koření.

(cathleen)