Guláš ze zajíce

193
- reklama -

Suroviny

50 dkg zaječího masa
1 mrkev
1 kořenová petržel
1 malý celer
1 velká cibule
2 lžičky rybízové zavařeniny
citrónová šťáva
4 lžíce oleje
5 dkg hladké mouky
1/8 l kysané smetany
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
5 kuliček jalovce
špetka tymiánu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, na jemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zeleninou a kořením prolisujeme přes sítko. Pak maso do šťáva vrátíme, přidáme trochu vody s rozšlehanou moukou.

  3. Povaříme a zjemníme kysanou smetanou. Ještě prohřejeme a můžeme podle chuti přidat citrónovou šťávu.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s pečivem.