- reklama -
Suroviny
- 50 dkg zaječího masa
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1 malý celer
- 1 velká cibule
- 2 lžičky rybízové zavařeniny
- citrónová šťáva
- 4 lžíce oleje
- 5 dkg hladké mouky
- 1/8 l kysané smetany
- 5 kuliček pepře
- 3 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 5 kuliček jalovce
- špetka tymiánu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Zaječí maso bez kosti nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso, na jemno nakrájenou zeleninu, všechno koření, podlijeme 1 l vody a dusíme.
-
V průběhu dušení přidáme rybízovou zavařeninu. Když je maso měkké, tak ho vyndáme, šťávu se zeleninou a kořením prolisujeme přes sítko. Pak maso do šťáva vrátíme, přidáme trochu vody s rozšlehanou moukou.
-
Povaříme a zjemníme kysanou smetanou. Ještě prohřejeme a můžeme podle chuti přidat citrónovou šťávu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s pečivem.
Kuchařka: lenka-m