
- reklama -
Suroviny
cca 2 porce
- Ryzec syrovinka
- cibule
- trochu slaniny
- trochu polohrubé mouky
- česnek
- paprika sladká
- paprika pálivá
- kmín
- majoránka
- pepř
- oříšek sádla
- masox
- koření Maďarský guláš (obsahuje česnek, cibuli, majoránku, chilli, kmín, pepř, sůl, hořčicné semínko, saturejku , oregáno a hlavně supr papriku.
Postup přípravy receptu
-
Dám na trošku sádla rozeškvařit slaninu na kterou pak dám cibuli, stejně jako na běžný guláš, když je cibule téměř růžová přidám nakrájené na větší kusy syrovinky a nechám zredukovat množství a tekutinu.
-
Pak postupuji stejně jako při běžném guláši./s paprikou přidám i ostatní koření a nechám zatáhnout tak, aby se paprika nepřipálila/.
-
Zaliji menším množstvím horké vody. VPřidám česnek a mohu dát i masox.Nechám provařit.
-
V trošce vody rozkvedlám trochu mouky a podle potřeby zahustím. Necháme provařit a můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
POZOR. – Ryzce, včetně syrovinek se při sběru neokrajují. Vytekla by jejich šťáva. Čistí se až těsně před přípravou.
Gulášek se jí s knedlíkam, rýží, těstovinami, chlebem, rohlíkem, kebabem apod.
Kuchař: Vaclav Fronek