
Suroviny
3 porce
- vepřový jazyk
- vepřové srdce
- cibule
- trochu sádla
- pálivá paprika nebo chilli
- pepř
- sůl
- špeka oregána
- špetka provensálského koření
- špetka tymiánu
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- majoránka
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky.
-
Vývar z něho si dáme stranou.
-
Srdíčko zbavíme tuku a různých blan a taktéž nakrájíme na kousky. Na cca. 50 g sádla osmažíme do hněda nakrájenou větší cibuli. Až je akorát, tak tam dáme nakrájené syrové srdíčko a necháme maso zatáhnout. Poté k němu přidáme ten nakrájený uvařený jazyk. Podlejeme vývarem z jazyka (který udržujeme teplý na mírném plamínku v jiném kastrůlku), osolíme, lehce opepříme, přidáme již zmíněné koření (dle vaší chuti) a dusíme.
-
Občas podléváme vývarem. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.
Poznámka od kuchařky
Můžeme taktéž přidat fazole. Taky to není špatný. Pokud vaříme guláš pro více lidí, tak místo jednoho jazyka a srdíčka dáme dva/dvě .