Guláš z vepřového srdíčka a jazyka po myslivecku

215
- reklama -

Suroviny
3 porce

vepřový jazyk
vepřové srdce
cibule
trochu sádla
pálivá paprika nebo chilli
pepř
sůl
špeka oregána
špetka provensálského koření
špetka tymiánu
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky.

  2. Vývar z něho si dáme stranou.

  3. Srdíčko zbavíme tuku a různých blan a taktéž nakrájíme na kousky. Na cca. 50 g sádla osmažíme do hněda nakrájenou větší cibuli. Až je akorát, tak tam dáme nakrájené syrové srdíčko a necháme maso zatáhnout. Poté k němu přidáme ten nakrájený uvařený jazyk. Podlejeme vývarem z jazyka (který udržujeme teplý na mírném plamínku v jiném kastrůlku), osolíme, lehce opepříme, přidáme již zmíněné koření (dle vaší chuti) a dusíme.

  4. Občas podléváme vývarem. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka od kuchařky

Můžeme taktéž přidat fazole. Taky to není špatný. Pokud vaříme guláš pro více lidí, tak místo jednoho jazyka a srdíčka dáme dva/dvě .