- reklama -
Suroviny
- 8 vajec vařených natvrdo
- 3 lžíce sádla nebo oleje
- 3 cibule
- trochu sušené papriky
- sůl
- lžička hořčice
Postup přípravy receptu
-
Klasicky orestujeme na kostičky krájenou cibuli na tuku, zaprášíme paprikou,
-
Na to hodíme na kostičky nebo kráječem pokrájená vejce, osmahneme, zalejeme vodou, můžeme přidat masox nebo ještě zapražit (jak je kdo u guláše zvyklý, ale žloutky to trochu zahustí).
-
Povaříme asi 5 minut a můžeme podávat s těstovinami, rýží nebo s chlebem.
Poznámka od kuchařky
Kdo se nemůže obejít bez masa, může přihodit pro chuť a vůni i na kostičky pokrájený špekáček (pokud se domnívá, že v něm maso je).
Na obrázku je porce z 1 vejce bez salámu.
Kuchařka: Hella