![Guláš z loňského sběru lesních hub a z čerstvých zelených paprik_5ffa19487c3d1.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/gulas-z-lonskeho-sberu-lesnich-hub-a-z-cerstvych-zelenych-paprik_5ffa194869a4d.jpeg)
Suroviny
- 5 lžic sádla
- 2 červené cibule
- 1 ČL sladké mleté papriky
- 300 g lesních hub(křemenáčů,kozáků)
- sůl
- kmín
- masox
- 6 zelených paprik
- 4 stroužky česneku
- 125 ml zakysané smetany
- rajčatový protlak
- 1 PL hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku a mírně ji osmahneme.
-
Přidáme na větší kousky pokrájené houby, orestujeme je, osolíme, okmínujeme a podlijeme horkou vodou, ve které jsme rozpustili zeleninový bujón.
-
Směs podusíme a po chvíli přidáme opečené nebo spařené sloupnuté papriky, nakrájené na větší, hrubší kousky.
-
Jakmile jsou houby a papriky měkké, přidáme utřený česnek a zalijeme zakysanou smetanou, a nebo místo smetany, kdo není zvyklý, použijeme rajčatový protlak.
-
Nakonec guláš podle každého zahustíme moukou a ještě chvíli podusíme. Podáváme s chlebem nebo s noky.
Poznámka od kuchařky
Můžeme přidat do guláše i 4 rajčátka. Dnes jsem vařila z loňského sběru hub /měla jsem zamražené křemenáče a kozáky/,takže guláš z čerstvých hub s paprikou bude skvělý.