
Suroviny
            5 porcí
							
    
- 1 kg kuřecích srdíček
 - 2 velké cibule
 - 6 kuliček nového koření
 - 2 bobkové listy
 - 4 stroužky česneku (CZ)
 - 1 lžíce rajského protlaku
 - 2 lžíce maďarské sladké papriky
 - 1/2 tuby paprikové gulášové pasty
 - 1 litr masového vývaru
 - 2 lžíce vepřového sádla
 - hladká mouka
 - pepř
 - majoránka
 - sůl
 
Postup přípravy receptu
- 
Do většího hrnce dáme dvě lžíce vepřového sádla a necháme rozehřát. Vložíme nakrájenou cibuli a opékáme do zlatohnědé barvy. Přidáme rajský protlak, mletou papriku společně s paprikovou pastou a vše společně zlehka orestujeme.
 - 
Kuřecí srdíčka zbavíme tučných částí, zbytků tepen a samozřejmě i případných krevních sraženin. Po očištění srdíčka dobře ještě propláchneme a necháme je vcelku.
 - 
Vložíme do hrnce k opražené cibuli, orestovanému protlaku s paprikou a dobře promícháme. Podlijeme vývarem a přidáme nové koření, bobkový list a dusíme do měkka.
 - 
Když jsou srdíčka měkká tak přidáme čtyři utřené stroužky česneku. K zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k srdíčkům.
 - 
Lehce provaříme za občasného promíchání cca 15 minut a ke konci přidáme hrst sušené majoránky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
 
            








