- reklama -
Suroviny
- 800 g vykostěného krůtího stehna
- 4 větší červené cibule
- 2 rajčata
- 1 malý rajský protlak (nebo rajská šťáva)
- 2 zelené papriky
- chilli paprička (množství podle chuti)
- vývar
- olej
- sůl
- pepř
- špetka majoránky, snítka rozmarýnu
- uzená (maďarská) paprika
Postup přípravy receptu
-
Maso z vykostěného krůtího stehna nakrájíme na větší kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme nadrobno pokrájené červené cibule a orestujeme. Přilijeme rajský protlak, přisypeme uzenou papriku, vložíme na proužky pokrájená rajčata a zelené papriky (zbavené jádřinců) a zamícháme.
-
Vložíme pokrájené kostky krůtího masa a orestujeme se zeleninou. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
Přidáme špetku majoránky, snítku rozmarýnu, nadrcenou chilli papričku a dál dusíme do vysmahnutí guláše. Ochutíme podle potřeby solí (pepřem) a ještě chvíli promícháme. Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Maďarská uzená paprika je výrazná, dodá vůni i chuť.
Kuchařka: Ivace64