Guláš z krůtích žaludků a srdíček

424
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g krůtích srdcí
550 g krůtích žaludků
3 střední cibule
4 stroužky česneku
uzená slanina
1 malá konzerva hrášku
mletá paprika
3 PL rajčatového protlaku
6 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
3 bobkové listy
špetka tymiánu
špetka kmínu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ze srdíček odřízneme „vršek“, rozpůlíme, očistíme od krevních sraženin a půlky ještě rozpůlime.
    Žaludky taktéž nakrájíme a očistíme, ale hlavně seřízneme tvrdé bílé „šlachy“.

  2. Uzenou slaninu nakrájíme na kousky, vložíme do hrnce a počkáme, až pustí tuk (Já přidal i zbytky krájené slaniny, které mě zbyly od snídaně.) .
    Potom kousky uzené slaniny vyndáme a vyhodíme. Osmažíme cibuli, česnek a nakonec papriku.

  3. Přidáme maso, osolíme a orestujeme. Přidáme rajský protlak a přiměřené množství horké vody. Vložíme čajové vajíčko s kořením.
    Dusíme do měkka. Nakonec přidáme hrášek a ještě chvilku podusíme.

Poznámka od kuchařky

P.S.1: Ořezy ze srdíček a žaludků nevyhazujeme, nýbrž dáme do mrazáku. Ve vývaru budou jistě prospěšnější, než v koši.

P.S.2: Pokud by bylo potřeba, tak guláš zahustíme moukou.