Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

282
- reklama -

Suroviny

800 g hovězího krku
800 g cibule
olej
světlé pivo
majoránka
4 stroužky česneku
1 malý rajský protlak
sůl
pepř
sušená červená paprika
chléb na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky.

  2. Na oleji (sádle ) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo), přidáme 1 malý rajský protlak a zamícháme.

  3. Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.

  4. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky a pivní guláš povaříme do zhoustnutí.

  5. Nakonec do guláše přidáme podle potřeby rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme.
    Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ( těstovinami nebo pečivem).

Poznámka od kuchařky

Slyšela jsem nedávno v radiu na F1 radu našich babiček. Když se nám zdá cibulka na guláš již pěkně hnědá, na 10 minut hořák vypneme. ( Cibulka prý ještě pomalu dojde a pěkně zhnědne). Po této době opět zapneme a pokračujeme.