
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 500 g očištěných noh od hub (hřiby, suchohřiby, kozáci, křemenáče)
- 4 PL olivového oleje extra virgin
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 KL drceného kmínu
- 1/2 KL sladké papriky
- pálivá paprika
- pepř
- sůl
- chilli dle chuti
- 1 l vývaru (já měla z vepř.kolena)
- jíška
- 1 jarní cibulka
- petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné na větší kousky nakrájené nohy z hřibovitých hub. Restujeme dozlatova cca 10 minut.
-
Přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme. Přidáme koření, promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby nezhořkla paprika. Dusíme asi 10 minut, zahustíme jíškou a ještě 10 minut, povaříme. Dle chuti dosolíme, já už nesolila – dala jsem víc česneku.
-
Podáváme sypané nakrájenou jarní cibulou. Jako příloha je nejlepší pečivo, ale mohou být i knedlíky, gnocchi nebo těstoviny. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Na houbovém guláši pouze z nožiček je mi sympatické to, že v něm neplavou uvolněné výtrusnice a vypadá to opravdu jako guláš. Klobouky se dají použít zase na něco jiného.
Kuchařka: Paprika









