Guláš z houbových nožiček

83
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

500 g očištěných noh od hub (hřiby, suchohřiby, kozáci, křemenáče)
4 PL olivového oleje extra virgin
1 cibule
4 stroužky česneku
1/2 KL drceného kmínu
1/2 KL sladké papriky
pálivá paprika
pepř
sůl
chilli dle chuti
1 l vývaru (já měla z vepř.kolena)
jíška
1 jarní cibulka
petrželka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné na větší kousky nakrájené nohy z hřibovitých hub. Restujeme dozlatova cca 10 minut.

  2. Přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme. Přidáme koření, promícháme a ihned zalijeme vývarem, aby nezhořkla paprika. Dusíme asi 10 minut, zahustíme jíškou a ještě 10 minut, povaříme. Dle chuti dosolíme, já už nesolila – dala jsem víc česneku.

  3. Podáváme sypané nakrájenou jarní cibulou. Jako příloha je nejlepší pečivo, ale mohou být i knedlíky, gnocchi nebo těstoviny. Dobrou chuť.

Poznámka od kuchařky

Na houbovém guláši pouze z nožiček je mi sympatické to, že v něm neplavou uvolněné výtrusnice a vypadá to opravdu jako guláš. Klobouky se dají použít zase na něco jiného.