![Guláš z býčích žláz_5ffaae9883f84.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/gulas-z-bycich-zlaz_5ffaae98745e8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Býčí žlázy
- sádlo
- cibule
- mletá červená paprika pálivá
- mletá červená paprika sladká
- sůl
- mletý pepř
- masox
- hladká mouka
- majoránku
- česnek
Postup přípravy receptu
-
Žlázy opláchneme, osušíme a nakrájíme na pěkné kostky.
-
Na sádle osmahneme krájenou cibuli, vsypeme papriky, promícháme a přihodíme kostky masa.
-
Chvíli je osmahneme (pouští hned dost šťávy), osolíme, opepříme, zakryjeme a krátce podusíme. (Pokud chcete více šťávy, mírně podlijte vodou.)
-
Zahustíme trochou mouky, rozmíchané v menším množství vody, provaříme a dosolíme a okořeníme (zmiňovaná majoránka a česnek). Podávala jsem s kuskusem.
Poznámka od kuchařky
Hobby.idnes.cz:
Neobvyklé lahůdky „z bílých ledvin“ jsou podle znalců bohaté na testosteron. Na Balkáně proto věří, že konzumací pokrmů z varlat muži posílí své libido. Nejchutnější je údajně guláš z býčích žláz, tvrdí výherce posledního šampionátu ve vaření varlat.
Kuchařka: cathleen